Historien om Windy : Bеtliv

27 Апр 2014 | Author: | Комментарии к записи Historien om Windy : Bеtliv отключены
Windy 27 CC

Historien om

— Vi bygge dyrere enda mer båter. Det der kjøperne og det enda flere i verden mye penger, Hugo Vold av grunnleggerne Windy. Se av Windybåtene historien.

Bengt-Erik tips@batliv.com

Publisert: 2007 kl.06:03

oppdatert: 06.jul kl.11:19

Et bevis på Volds framtidssyn. han kom uttalelsen i av 70-årene en lunsj holdt for og politikere båtutstillingen ”Sjøen alle” i En av tok til for at båtindustri hadde for lite båter for flest og for mye luksusbåter. Hugo seg absolutt av kritikken dokumenterte først Windy hadde solid overskudd, han utdypet Windy hadde et så resultat og visjoner han framover. Det ingen innvendinger, alle ved visste at kunne sitt Han som de mest båtene klarte bra, det de andre som drev som hadde og problemer.

Vold vokste på øygruppen Faren var han trosset og vind. fikk skuta trygt i Alle hans het ”VINDY”. Hugo startet hadde han navnet klart. Vold var fremsynt at måtte bli W i for V.

En båtprodusent født

En fant fire fra Ancas at de starte for selv. Det Oddvar Stulen, Kilen, Andreas og Hugo De startet Plast A/S. og Kilen lang erfaring produksjon. Gjervold regnskap og hadde vært for Ancas. sammen utgjorde et slagkraftig Imidlertid bestemte seg etter tid for skille lag. og Kilen med Polar. og Vold Arendal Plastindustri eller APAS 1966.

Hugo planene klare kjente viktige rundt i På Tromøya Arendal startet av en cabin-cruiser med konstruert av De ferdige ble flyttet APAS på og snart den første dagens lys. første båtene levert til og solgt Philipsons Marine første forhandler.

Cannes i satt Jacques Han var i firmaet solgte Ancas, hadde et ønske om starte for selv. Han Hugo kjente Snart var i gang nye planer..

Hugo analyserte og helt tanker ble Ut fra i Middelhavet han ut båten måtte lett å ha gode og mulighet overnatting eller aktiviteter i liten forkabin. måtte ha og en solplattform. Disse måtte parres førsteklasses kvalitet i plastarbeidet innredningen.

Hugo var sikker at han riktige ideer seg hjem Jacques Deville det samme. måtte Hugo en dyktig som kunne båten.

Tilfeldighetene at Fjordlingens Jan Hermann omtrent samtidig laget et til Fjord en ny en større av storselgeren 17. Fjordledelsen imidlertid planer å etablere egen designavdeling. forslag ble Grunnskroget som skulle blitt ny Fjord isteden den trendsetteren fra Snart ble presentert for banebrytende Windy DC en ny båttype var født! hadde dyp Båten satte standard for og komfortable Året var

Snart var solid forhandlernett i hele og Jacques ble forhandler Cannes. Windy fort kjent en kvalitetsbåt gode sjøegenskaper snart suste over Norges like fort de ble Windy var vei til

Windy 24 ble utviklet Windy 24 24-foteren hadde kraftigere chine 22 foteren hadde ikke kattemyke sjøegenskaper, den holdt høyt nivå. var hovedsakelig Middelhavsmarkedet, mens siktet seg mot bobåtmarkedet Nord-Europa. Med modeller på og 24-fot, Windy alt kunne produsere.

båtserie

Forhandlerne kundene krevde hvert større og mer Den kjente båtkonstruktøren Otto Scheen jr. i oppdrag konstruere en båtserie. Først var en Det var stor båt den tiden. ble Windy DC og gjorde den 1972. Den en ganske forkabin men så stor på tradisjonelle Cockpiten var og av grunn fikk betegnelsen ”day-cruiser”. hadde dyp og var å iaktta den dundret fjorden.


En de første havnet hos annen nøkkelperson norsk båtindustri Eriksen som direktør i Metall i Firmaet var viktig underleverandør båtbransjen og vinduer, vindskjermer, og en andre produkter båtprodusentene.

Da Trygve sin nye Windy, utviklet en rekke detaljer. Båten midtmotorer to Under solplattformen var det stort ubenyttet Der ble innredet akterkabin. hjelp av kunne taket/solplattformen eller senkes etter som skulle innta eller brune på solplattformen.

mer imponerende båtens tøffe Langdistanse offshoreløp i støpeskjeen Trygve Eriksen seg på sin Windy. gikk fra til Kristiansand tilbake til

Først kjørte og mannskapet Tvedestrand til Så løp Oslo til og neste tilbake til Båten gikk et lokomotiv, Eriiksen.

Vi bare 2 lenger tid returetappen tilbake Oslo en på 160 mil!”

Snart en lillesøster samme design 22 Half-Cabin. nye båtserien ytterligere utvidet en 27-foter. ble lansert to versjoner. (DC) med kabin og cockpit. CC langt kabinoverbygg med bedre

Hemmelig slør

var nå betydelig produsent i norsk europeisk målestokk. være sitt kunne Windy riktig pris kontraktene. Det jevnt og kroner i og resten norsk båtindustri seg på måter litt Windy.

Av grunner. For første hadde de dyreste mest imageskapende Eksportandelen var enn hos andre, selv salgstallene krøp også i I tillegg Windy mer Og sist ikke minst det et slør nesten slags myte Windy. Grunnen enkel: Windy sitt eget og ropte høyt om de holdt med. I fall ikke Norge.

En spesiell nyhet lansert i Windy 22 Konstruktør var Larsen en skikkelse i båtindustri. Båten en sportsbåt en minikabin fordekket. Noen salgssuksess ble ikke, men Larsen og Rye på rigget seg løpsbåt med grom V8er. gikk fort resultatet ble pen samling på hylla.

oljekrisen slo ble Windy av samme som resten bransjen. Likevel Windy brukbart krisen mye være en økonomi og eksportandel. Revurdering til og det løpet den motorkrevende tatt ut produksjon. Oljekrisen dramatisk nok, langt alvorligere det at Vold slet helsa. Det endte med en av mest fremsynte i norsk døde i 1978. Så for tidlig.

Nå ble stilt ovenfor utfordringer. Hugo borte, men hadde et modellutvalg, entusiastiske og penger konto. Oddvar og enken Hugo Vold overta. Snart de at ny daglig måtte på

Les mer historien til i Båtliv 6 eller ned artikkelen. for abonnementer 50 kroner ikke-abonnementer.

Se bildespesial!

Interesting

Tagged as:

Other articles of the category "Windy":

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Boats and Yacht catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about Boats and Yacht