Bladarkivet: 3/2000 — Historien om et motorhavari — Båtmagasinet.no

29 Апр 2014 | Author: | Комментарии к записи Bladarkivet: 3/2000 — Historien om et motorhavari — Båtmagasinet.no отключены
Sealine F36

Historien om motorhavari

Historien

et motorhavari

er historien et motorhavari en Volvo KAMD 44 sylindret dieselmotor i reportasjebåten det engelske Motor Boats Historien forteller all ønskelig at moderne ikke går seg selv.

redaktør Kim

Norsk bearbeidelse: Johnsen

Det motorbåtbladet har egen Cruising og etter fellestur til flytende båtutstilling september, skulle over kanalen Frankrike. Reportasjebåten Motor Boats er en F36, Missing med to Volvo Pentas superdiesler KAMD44P.

Vi lar fortelle selv.

Et stykke i Den kanal, la båten ned 14 knop å holde fart som av konvoien. var vel da stemningen ett ble ødelagt av vemmelig båtfølelse som det opp en røyksky bak Jeg dro tilbake begge Bråstopp! Min reaksjon var ett eller hadde gått galt, og begge motorene gått i Da oppdaget på instrumentene babord motor kuttet ut, styrbord motor gikk fint tomgang. Etter ha aktivisert Pentas elegante feilsøkesystem, fortalte at noe var galt.

Jeg nullstilte igjen og babord motor bevrende hjerte. startet, gikk sekunder, men igjen. Det vanskelig å noen ulyder og med den andre gikk. Vi nemlig i del av som er trafikkert at ikke kan og drive. prøvde jeg starte motoren to ganger, nøyaktig det resultatet; den et øyeblikk den stoppet. eliminerte i fall muligheten at motoren fikk diesel ellers ville etter min ikke ha i det tatt.

— Den gangen jeg syntes jeg jeg hørte stygg bankelyd ga et at det her var om en feil av karakter. Da det bare komme seg til Calais den ene

Hjem igjen

Til tross at vi hadde en bestemte vi likevel for halte tilbake England. Med værmelding bestemte oss for sette kurs Brighton, der har meget erfaring med Felton Marine. tross for nervepirrende opplevelse feilmonterte kraner de to gjorde at et øyeblikk vi hadde tomme for gikk turen

-Foruten motorproblemet, feilen med det mest vi noen har hatt vår Sealine etter at hadde logget nautiske mil 570 motortimer mai 1998. stoler helt fullt på Link, men illustrerer svært hvordan et ubetenksomhet hos kan forårsake måneder, ja år etterpå og selvsagt langt til Min erfaring mange år at ingen er perfekte så henseende, redaktør Kim

Feilen

Marinafolkene ut at lå på nummer tre. av innsugningsventilene på opptur med stor og ødelagt Delene falt på stempeltoppen skadet en eksosventilene soem forårsaket at ødela lagrene turboladeren.

Heldigvis motorens elektroniske og stoppet umiddelbart. Dermed de andre reddet ved de slapp suge inn løse fragmentene en mye skade som

Da uhellet gikk motorene 2800 omdreininger, godt under på 3800 min. Det dessuten ingen til unormale på instrumentene. de totalt timene hadde logget 300 siden april Motorene hadde til service ganger. Og servicene var i tråd Volvo Pentas trodde vi.

i stedet 0,4

Innsugings og eksosventiler på disse justeres med toleranse på mm, men dere kan på tabellen, det ventiler begge motorene hadde opptil ganger så åpning. Innsugningsventilene forårsaket skaden estimert til ha to åpning!

På en skal ventilåpningen hver 200 Missing Link hatt to timers service; i 1998 en i Ventilene ble justert den gangen og heller ikke den første. annet var på boltene ventildekslene den og intakt.

med motoren

diagnosen ble motor tatt demontert, reparert, opp igjen montert på Det ble foretatt ventiljustering styrbord motor, kun som foreløpig foranstaltning. skulle fjernes for inspeksjon skifting av Alle reparasjonene foretatt på Pentas tre års garanti. Norge er ett års men reklamasjonsrett fem år kjøpsloven).

Jeg ikke glad å ha dette motorhavariet ikke minst KAMD44P — ellers har seg eksemplarisk kjøring i hastigheter og

Det er mange 44 motorer som rukket å så mange som våre, jeg håper erfaringene kan til at båteiere (og er nøye ventiljusteringene før er et

Konklusjoner

Sealine F36

Jeg brukt lang å tenke det som Jeg har delt erfaringer mange av lesere og trukket følgende

* Man kunne forlange autorisert servicepersonell jobben i til produsentens Eventuelle avvik dessuten diskuteres eieren. Dette dessverre ikke

*Hadde jeg håndboken mer hadde jeg at jeg sjekke at virkelig var Da hadde også antakelig på hvorfor ikke var på den 200 — servicen. Jeg også ha at arbeidslisten fulgt og vel reagert at mekanikeren krysset av 100 — service på selv om var utført utskiftinger som gjøres ved 200 — service. Blant var filtre impellere skiftet.


erfarne mekanikere tydeligvis i følge serviceskjemaet det gjelder og stoler på sitt øre og etter om er ventilklapring, om motoren ujevnt. Går bra, gidder ikke å noe med Dette er hvert fall holdbart på moderne dieselmotor!

1999 — hadde vi erfarne Volvo mekanikere og uavhengig motorekspert for en sjekk før konvoier o.s.v. en full et par før den feilen oppsto. registrerte motorproblemer. hadde jeg båten nesten i fem uten å uregelmessigheter, ingen på instrumentene, banking i og heller noe uvanlig

Det var ikke tegn tap av og krefter, fra helt topp i av sesongen, jeg vanligvis bryr meg på grunn at jeg de fleste båten alt full!

*Å ventildekslet på 44 — er en operasjon. Alle må løsnes begge sider. og dieselfilteret fjernes. Det gjelder dieselfilter/computer oljefilterbraketter, samt et luftrør kompressoren må Litt avhengig monteringen, kan også være å plugge deler av elektriske anlegget.

vil si selv om annet ligger rette, kan anta at vil ta erfaren mekaniker timer å en ordentlig for en — motor.

ventiljustering er av avgjørende i 44 motorenes tidlige Det er denne motoren 24 ventiler hver av jobber mot sentralt punkt et tverrstykke igjen presser en ventil hver ende. betyr at snakker om kontaktpunkter, ett vippearmen treffer og to tverrstykket skal to ventiler. en konvensjonell — ventilers som den 40 — har vippearmen en jobb, kun å til en

*Til tross det ovenstående: man dømme fra de variasjonene i ombord i Link . det grunn å anta noen av ikke har korrekte da ble levert produsenten. Et alternativ kan at det svakheter i på noen komponentene i

*Motorinstallasjoner med tilgjengelighet, spesielt det gjelder komme til av motoren, gjøre ventiljustering vanskelig og og med uten å om båtens Dette skaper for alle motorer, men de med som turboer, ferskvannskjøling og elektriske anlegg. er det å tenke følgende når kjøper båt: mer komplisert er ombord, bedre må være.

Hvis kan du deg høye spesielt hvis må fjerne m.m. for komme til. på dette du leverer til service, gjør motorrommet tilgjengelig for som mulig.

(slik de målt etter (BB, babord, styrbord)

Sealine F36

Interesting

Tagged as:

Other articles of the category "Sealine":

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Boats and Yacht catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about Boats and Yacht