Bеt-testeren

22 мая 2014 | Author: | No comments yet »
Sealine 195

Båt-testeren

Synes du det er vanskelig å kjøpe bil, har du aldri kjøpt båt. Å finne riktig båt er et helt forskningsprosjekt. Det er derfor vi har båt-testere!

‘, ‘http://www.nettavisen.no/bat/article909668.ece’, 2);

Jørn Finsrud jobbet tidligere i Brønnøysunds avis, men de siste fire årene har han bare skrevet om båt. Foto: Ronald Toppe

Selverkjennelse


Båt er noe helt annet. Utvalget av modeller er enormt, og det å finne ut hvilken båt du egentlig har bruk for krever en evne til selverkjennelse bare de ærligste av oss er i besittelse av. Er du sikker på at det virkelig er seilbåt du skal ha? Kommer dere virkelig til å dra på ukesturer? Er femten knop for sakte? Er det virkelig nok soldager til at en åpen daycruiser er tingen?

Når du endelig har valgt båttype venter flere avgjørelser. Leverandørene argumenterer med utstyr og finesser du enten aldri ante at du behøvde, eller ikke vet hvordan du skal bruke. Og skal du ha innenbords- eller utenbordsmotor? Rods eller wirerigg? Å sjekke kontoen kan du bare glemme. Båt er svindyrt, og det er til syvende og sist banken som bestemmer om det blir elektriske ankervinsjer og baugpropell.

Jørn tester alle typer båter. I dag handler det om en sværing, Sealine SC39. Foto: Ronald Toppe

De aller fleste skjønner raskt at de trenger hjelp.

Båtbladene lever godt på det umettelige suget båtkjøpere har for informasjon om båt. Fra de starter med glansede bilder av myke linjer, til de skjønner at det som teller er saklige og grundige tester av båter og utstyr. De som skriver dette stoffet tenker ofte båt døgnet rundt. Mange av dem har båt både som hobby og jobb.

Han er oppvokst i innlandet på Hadeland, men bor nå i småbåtparadiset Tjøme.

— Jeg har alltid vært trukket mot sjøen, smiler han.

Praktiske løsninger

Med seg om bord i Sealinen har Jørn kamera og diktafon. Han spør og graver hele tiden. Det er ikke mulig både å ta bilder, holde seg fast, og notere samtidig. Blokk og blyant krever gulv og ikke ustø dørk.

— Hva ser du etter?

Jørn er imponert over det store stuerommet om bord. Foto: Ronald Toppe

— Først og fremst praktiske løsninger, svarer Jørn. Om båten virkelig er egnet for dem den er laget for. Kjøreegenskapene er viktig, og så utseende. Det teller jo alltid.

Salgssjef Helge Rossebø hos importøren Garstad AS viser frem Sealinen. Han demonstrerer hvordan badeplattformen kan skyves akterover for å få mer dekksplass. Elektrisk selvsagt.

Jørn tar bilder, men er mer imponert over det store stuerommet under dørken i kabinen.

Helge Rossabø og Jørn Finsrud holder øye med GPS’en. Den viser over 39 knop. Foto: Ronald Toppe

— Her er det jo nesten en kabin til, kommenterer han.

Tresnekke

Vi kaster loss, og legger i vei ut Puddefjorden. Utenfor femknopsmerket dytter Helge gasshåndtakene frem, og den svære båten løfter seg raskt opp i plan. Båten marsjer i 30 knop, og gjør nesten 40 på full fart. Jørn vil gjerne kjøre litt.

— Har du båt selv?

— Har hatt, en tresnekke, men ikke akkurat nå. Jeg mangler båtplass!

Jørn får vært nok i båt, han skriver tester året rundt. Både av en enkelt båt som i dag, og sammenligningstester.

— Stor tester inneholder fort fem seks båter. På denne turen til Bergen skal jeg kjøre fem, så det blir nok rundt tjue båter i året.

Racersnekken

Sealine C39

Han er imponert over hvor dyktige konstruktørene er.

— Det er utrolig hvor finke man er blitt til å utnytte plassen om bord, samtidig som det kryr av individuelle løsninger. Det er dette som gjør det så gøy å teste båter!

— Hvilken har du likt best av båtene du har prøvd?

Sandøy 690 Foto: Båtliv

— Favoritten min så langt er kanskje racersnekken Sandøy 690 . Den var veldig morsom, og dekker behovet til hele familien. Jeg kan komme meg fort ut i havet for å fiske, og familien kan kjøre snekkefart rundt Nøtterøy. Morsom båt!

Ut mot Sotrabroen tar vi igjen et par mindre Sealiner. Alle båtene skal tilbake til forhandleren i Stavanger, noe som er en kjapp tur i det fine været. Helge regner ikke med å bruke mer enn fire timer.

Litt for hett

Garstad AS har ikke solgt noen båter under Dra til sjøs.

Sealine SC39 går fint i vannet, og kaster opp overraskende lite hekksjø. Foto: Ronald Toppe

— Vi forventer ikke at folk skriver kontrakt på båt til tre millioner etter å ha sett båten på en messe. Men vi har åtte interesserte på listen, og er godt fornøyd, forteller Helge Rossebø.

Han kunne solgt et par dersom han ville tatt båter i innbytte, men trenger mer tid.

— Det kan lett bli litt for hett på en messe, vi er nødt til å sjekke bruktprisene grundig først.

Amputert

— Det er en båt med mange nye løsninger. Den krever jo litt penger, tre millioner, og er nok beregnet for kjøpere mellom 30 og 50 år. Båten gikk veldig fint i vannet, men jeg skulle gjerne kjørt den litt hardere. Testen ble en smule amputert, gliser Jørn.

To mindre Sealiner fyker sørover mot Stavanger. Foto: Ronald Toppe

Sealine Sc39
Sealine Sc39
Sealine Sc39
Sealine Sc39
Sealine Sc39

Interesting Articles

Tagged as:

Here you can write a commentary on the recording "Bеt-testeren".

* Required fields
All the reviews are moderated.
Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Boats and Yacht catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about Boats and Yacht