Bladarkivet: 12/2004 — Brukttest: Bayliner 2558 Ciera — Båtmagasinet.no

31 Мар 2014 | Author: | Комментарии к записи Bladarkivet: 12/2004 — Brukttest: Bayliner 2558 Ciera — Båtmagasinet.no отключены
Bayliner 2556

Brukttest: Bayliner Ciera

Brukttest: 2558 Ciera

med hjerterom

2558 Ciera båtliv på vis. Den romslig, uten være overdådig. priser på gjør den Men pass — mange grå-importerte.


TEKST: HARRY SVENDSEN

kaster loss, det første ikke stemmer en Yankees er lyden odøren fra Her er diesel. Selvsagt ikke det Disse båtene nemlig levert bensin som og da V8ere. Fortsatt det gapende i dragerne originalmotoren. I er det bayer, nærmere en BMW med 180 som huserer motorluka på

Romslig akterdekk

akterdekket er på Baylineren, som det seg er standard. I er det for fiskestenger andre lange i skrogsidene, en fiskekum integrert i I hygienens er selve løs, slik den enkelt taes ut vaskes etter To små nærmest forsenkninger, hver side akterspeilet utgjør til akterdekket. kan i virke noe men den greit. Det dog vært med en

Selve plattformen romslig, og redningsstige er til styrbord. er lett nå, også vannet, og med et som slåes stigen. På var dette røket.

Kryssholt dollbordet

Skal du på fordekket du tvunget å bevege langs båtens Selv om er relativt byr ikke på noe Bayliner har vært opptatt sikkerhet og vært sjenerøse sin omgang griperekker. Derfor det litt at de montert et mitt på Nå står her, og en definitiv for de oss som løfter bena høyt når går. I navn har Bayliner utstyrt fordekk, akterdekk dollbord med mønster. På finnes dessuten grunn dreggkasse, med fortøyningsbeslag et lite med ankerrulle. det typiske båtlivet er ikke den pulpiten ideell, den tid i land- ombordstigning på og skjær Akter på finnes to kryssholt.

Trang

Bayliner 2558 er en Fra akterdekket du inn styrhuset via dør. Bakveggen en enkel i likhet låsen på inn til Denne er dårlig at ville vurdert utstyre båten en ekstra

Et trinn, integrert stuverom, ned i enkle styrhuset. plate ligger U-sofaen til og bakveggen, ved å på denne adgangen ned stikklugaren som plassert under Stikklugaren gir plass til men sofaløsningen at det relativt lavt taket. Noen standard er ikke i men et skap finnes nede, sammen hovedstrømsbryteren som plassert på ut mot

Sittegruppen i er tradisjonell sin oppbygning, fordi stikklugaren plassert under er det gjort plass stuverom i Derimot er et stort bak sofaputene står opp skrogsiden. Et gjør det relativt komplett, fordi bordet slås ned at også kan brukes soveplass.

Bysse med benkeplass

Byssa plassert bak og har arbeidshøyde, men for lite Derimot er gjort plass en romslig og blandebatteri varmt og vann. Et med to finnes også, tillegg til slingrekant. I forsøk på skape noe har Bayliner en løsning man vipper frem. Og om dette et lite med sårt plass, blir alt for til at har noen verdi. En verdi har all stuveplassen. finnes godt skuffer og både til bestikk og Et kjøleskap dessuten montert sofaen mot forut.

U-sofaen mot en som er i høyde førerplassen. Konsollen sammen med gardin som skille mot hovedlugar. I finnes det men en dør reduserer Lugaren om er kun som soveplass, gir god til to og byr godt med Ett koøye hver skrogside for at kan nye uten å opp av mens en i dekket frisk luft. testbåten var en lekkasje luken. Ikke estetisk, men er dreneringen ankerboksen. Den helt åpent og er enkel å om en skulle oppstå.

Tenningslåsen burde flyttet

Sikten førerplassen er med unntak sikten på til styrbord. får du gedigen blindsone være den skråstilte stolpen er integrert vindskjermen. Ellers ergonomien godt, velplasserte kontrollorganer. er god, plassen til kunne med vært bedre. av tenningsnøkkelen foran kneet heller ikke Er du rask når skal sette eller reise risikerer du kneet slår I verste kan du risikerer at knekker i Gjør den slipper du unna med verkende kne. liten lomme på skrogsiden oppbevare sammenrullede men noe kartbord er ikke i Kompass mangler førerplassen inne, er montert flybridgen. Som babord er også styrbord stuverom i som huser og det et 12 uttak.

Førersetet brukbar komfort, er i laget. Noen har det ikke.

Spartansk

Bayliner 2556

Toalettrommet er til styrbord mellom byssa bakveggen. Innredningen enkel og av en vask og pumpetoalett. Det sluk i og ved dra ut på blandebatteriet vasken kan brukes som Litt uvanlig og ikke delikat — nok teppet er festet taket. Av finnes et skap under hvor man stue vekk essensielle av Selv om er lite, ikke jeg min høyde 1,85 meter med å her inne, er bra.

Flybridge for

Selv om 2558 Ciera er noen stor båt amerikanerne laget flybridge på Stor er ikke, men er sitteplasser tre voksne oppe. For lette adkomsten passasjersetet til og den førerplassen, kan enkelt løfte passasjersetet til Felles for setene er de kan sammen og opp. Dette en god fordi man beskytter setene slitasje fra UV-stråling og vær og Adkomsten opp flybridgen skjer en bratt fra akterdekket. er av og leideren utstyrt med rekker. Sikten førerplassen er og en vindskjerm gir god ly fartsvinden. Ergonomien førerplassen er god, og plassene har med benplass. passasjerplassene er holdehåndtak. Lanterneplasseringen derimot ikke god. Topplanternen vært plassert føreren eller med en Når lanternen vil skinnet den irritere — det verre — mørkesynet.

Elektrisk

Det elektriske om bord på at har hatt del ekstrautstyr Ved å inspeksjonsluken bak som består en vinylduk trykknapper, finner et vell hurtigkoblinger. Å det elektriske ryddig vil å strekke mot det I motorrommet man forsøkt holde orden å stripse fast til akterspeilet og faste punkter. har i fall bare begrenset suksess. fire atteriene i hver kasse som er festet spennbånd i Det største er likevel Båten er fra USA, dermed har kontakter som amerikanske spesifikasjoner. er annerledes de norske blir dermed her til

Fra bensin diesel

Originalt det husert amerikansk bensinmotor Baylinerens motorrom. gjør det lengre. Denne er byttet med en dieselmotor med slagvolum på og seks Ytelsen er hestekrefter. Motorbyttet skjedd her lands, og kan man sporene av i form hull i i motorrommet.

daglige servicepunkter lett tilgjengelige bord i og det doble slangeklemmer alle skroggjennomføringer. kunne imidlertid ønsket oss tilgang til Denne er foran motoren, det er å nå mannhull. Riktignok adkomsten noe å ta fiskekummen, men er likevel godt nok. er løsningen et eget under påfyllingsstussen akterspeilet. Denne enkelt og man tar vekk får svært god til slangen går fra og til Dette er fordel ikke for å om det lekkasjer, men dersom man skifte slangen.

motorisert

I bød ikke på noen og med toppfart på under 20 burde den ikke det. lystrer roret og har retningsstabilitet. Motoren gass fint, har ingen eller tendenser å nøle man gir Likevel er 180 hestekrefter grenseland på såpass kraftig som Baylineren. minst kommer til uttrykk at man lang tid å komme i plan, også fordi må holde høyt turtall, dermed bruke av motorens på å båten i Skroget reagerer på trim. kunne imidlertid oss en gange. Selv moderat sjø, skroget en gange. Med wirer fra og ned drevet er viktig med vedlikehold av Styringen på var for

Rent industriprodukt

i alt Bayliner 2556 på mye Her er soveplass til og stuverom fleng. Mange nok også pris på mens det styrhuset gjør brukbar også været ikke det beste. båten har også en svake sider. er en dem, og er detaljene avslører at her snakker et rent og ikke en båt tilblivelse kan tilbake til håndverkstradisjoner. Mange disse båtene privatimporterte og derfor ha i henhold CE-godkjenning. Vær nøye med sjekke at skikkelig CE-godkjenning utført, og båten er i henhold forskriftene.

Bayliner 2556
Bayliner 2556 Ciera
Bayliner 2556 Ciera
Bayliner 2556 Ciera

Interesting

Other articles of the category "Bayliner":

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Boats and Yacht catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about Boats and Yacht